Stichting Vakantieweken Crooswijk en het Oude Noorden

Fiscaal nummer

Stichting Vakantieweken Zwaanshals 287 3035 KH Rotterdam

Doelstelling van de stichting

De stichting heeft als doel het organiseren van vakantieactiviteiten voor en met bewoners van Crooswijk en het Oude Noorden in Rotterdam. Zij richt zich op bewoners die daar zelf door sociale en economische omstandigheden niet toe in staat zijn. Zij verwerft daartoe geldmiddelen om een vakantieweek voor ouderen en een voor kinderen te organiseren.

Bestuurders

• mw. A.C. Pak, voorzitter
  • dhr. P.J. de Jonge, penningmeester
dhr. J. Fraanje, secretaris
  • dhr. C.A. Pouwer, bestuurslid

Bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werk

Activiteiten 2018

Volwassenenweek
In 2018 hebben we gekozen voor een week met dagjes uit i.p.v. een week op een vakantielocatie. We hebben dit de Blije Week genoemd.
De eerste dag, zaterdag 7 juli zijn we met 41 mensen naar Neeltje Jans geweest. Dit was een combinatie van de mensen die anders met kamp mee zouden gaan én de Moedergroep van 2016-2017 die dit als afsluiting kreeg. Geheel horend bij de inburgering.
We hebben die dag een volledig arrangement genomen, verzorgd door busmaatschappij De Boezem. Heel prettig dat we ons nergens meer druk om hoefden te maken. We konden ons volledig  concentreren op de mensen die meegingen. Het was heerlijk weer en iedereen heeft volop genoten. Dinsdag zijn we met een groepje gaan Stadten. Een Rotterdamse term voor: we gaan met zijn allen naar de stad en bekijken daar dingen. Vooral de mensen zonder Rotterdampas werden uitgenodigd, want zij kunnen deze passen aanschaffen met hulp van de fondsen. Onder de bezielende leiding van Erik Maan hebben we veel geleerd van een klein stukje binnenstad.
Woensdag naar het Arboretum, een prachtige bloemen- en bomentuin aan de rand van de wijk Kralingen. Ook hier weer gratis entree met de Rotterdampas. Tot de kleinste hoekjes hebben we gezien en tussendoor zijn we getrakteerd op een High Tea.
Donderdag een Dolle Dwaze Donderdag, alsof we een bonte middag in het kamp zouden hebben. Vier programma onderdelen volgden elkaar in rap tempo op, afwisselend en voor elk wat wils. Uiteraard waren er winnaars en prijzen!  Als slot aten we een zeebanket: tonijn, zalm en kibbeling. De catering werd verzorgd door twee dames en ook zij hebben een prijs verdiend en gekregen!
Vrijdag een middagje naar de film. Ook weer met de Rotterdampas gratis.
Zondag hebben we afgesloten met een viering, zoals we in het kamp ook zouden doen én zoals we ook altijd op de pastoraten doen. We kozen ook weer voor het thema Zee.
Een geslaagde vakantieweek zonder koffer, waar we bij elkaar 60 mensen blij hebben kunnen maken.
Dank aan de fondsen die dit hebben mogelijk gemaakt.

Kinderkamp

Van 21- 28 juli 2018 namen 58 kinderen van basisscholen, die niet op vakantie gaan, deel aan het kinderkamp in Oosterhout. Er zijn 28 vrijwilligers meegegaan. De kinderen waren verdeeld over leeftijdsgroepen die onder leiding stonden van een kampjuffen of -meesters.
Het thema van de week was “Let Love Rule”.

Elke dag was er een uitje en een groot spel. Door de heftige warmte is er gekozen om een extra uitje naar het zwembad in te plannen. Dit is een relatief makkelijke manier voor de vrijwilligers om te zorgen dat de kinderen koel blijven. De spellen werden vooraf uitgewerkt door de vrijwilligers en we probeerden in het thema te blijven van het kinderkamp. Denk bijvoorbeeld aan; Circusspel, Bosrun of Dwaallichtspel. De spellen waren ingericht voor de verschillende leeftijden.
Naast de spellen probeerden we de kinderen op een leuke manier ook betrokken te houden met alles rondom opruimen of klaarzetten. Er was een dagelijkse wedstrijd wie de netste kamer heeft. En er waren spellen met punten om het plein om te ruimen.

Op vrijdag werd er uiteindelijk besloten om met alle kinderen naar de film te gaan op het warmste moment van de dag. Dit was een hele klus, om iedereen stil te krijgen, maar een goede koele plek. Tegelijkertijd waren we erg verbaasd om te horen hoeveel van de kinderen voor het eerst in een bioscoop waren zodat het een extra leuke activiteit werd.

Dit jaar hebben we ook vrijwilligers meegehad die zelf als kind deelnamen aan het kamp. Dit was heel bijzonder omdat zij weten hoeveel een kampweek voor hen betekende. Zij herkenden ook veel in de verhalen van de kinderen en gedrag. Dit hielp de andere leiding om sommige situaties beter te begrijpen.

De sfeer was heerlijk en de kinderen hebben van jong tot oud enorm genoten van het hele kinderkamp! Door het kinderkamp zijn er weer contacten gelegd met basisscholen, schoolmaatschappelijk werk, ouders en kinderen en ouders onderling.
We bedanken alle fondsen, organisaties, kerken en donateurs die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

Download beleidsplan

Financiële verantwoording